Valpenes dagbok

Alle valpene har reist til sine nye hjem.

Søssa 10 uker

Aro har reist til Hammerfest til sine nye eiere  Lise og Kurt.
Loke har reist til sitt nye hjem i Tromsø sammens med Verena.
Pluto har reist lengst sør til Fredrikstad og hans nye eier Helen.
Torres har reist til Trondheim til sine nye eiere Inger Lise og Terje.
Karo har reist til sin nye eier  Svein i Tromsø .
Søssa har reist til familien Hætta i Kautokeino.
Tara blir boende hjemme hos oss.

Alle valpene har fått seg gode hjem, og vi ønsker dem alle lykke til med de små.
Vi har bare fått positive tilbakemeldinger fra alle sammen, så det varmer våre hjerte.

Sjuende uke

Tiden flyr av gårde og valpene er blitt hele 7 uker. Det er rart å tenke på at allerede neste helg reiser de tre første valpene til sine nye hjem som er i Hammerfest, Tromsø og Fredrikstad.  Mandagen etter reiser en til Trondheim og en til Tromsø. Det blir heldigvis to jenter igjen, slik at overgangen ikke blir så altfor stor. Den ene skal bo hos oss, mens den andre venter på et passende hjem. Vi har enda ikke klart å bestemme oss for hvilken av tispene som skal bli boende her, men vi må snart ta et valg.

 

Denne uken har igjen vært fylt av masse nye opplevelser. Valpene har vært en god del ute i korte perioder til tross for at det fremdeles er veldig kalt her oppe. De elsker å være ute å springe i snøen og kjenne på nye lukter og lyder.

 

Bad, føn og barbering hører med til de ukentlige gjøremålene. To bilturer har valpene fått denne uken, og ingen viser tegn til bilsyke.

 

Vi får glede oss med alle valpene denne siste uken vi har dem hos oss, det har vært en fantastisk fin tid.

 

 

 

 

 

Her trenes det til VM i Oslo
Alt må smakes på.
Tøffinger selv i dyp snø.
Hele gjengen trives ute, selv om det er - 16 grader.
Mye spenende ute
2 valper følger med naboen som måkker snø.
Fin utsikt.
Orange gutt
Orange gutt
Grå gutt
Grå gutt
Lilla gutt
Lilla gutt
Blå gutt
Blå gutt
Grønn gutt
Grønn gutt
Rød Jente
Rød Jente
Rosa jente
Rosa jente
Sjette uke

 

Denne uken har vært fylt med masse nye opplevelser for valpene. De har hatt nye besøk av små og store tobente samt en liten terrier og tante Amanda som er en svart storpuddel. Amanda ligner veldig på bestemor Mina, så forskrekkelsen var stor når valpene oppdaget at det ikke var bestemor, men en fremmed hund med nye lukter. Det varte ikke mange sekundene før de var i full lek noe Amanda satte stor pris på.

Terrien Elle var flink med valpene, alle fikk snust og konstatert at det ikke var noe skummelt med den fremmede skapningen. Barbering, kloklipp, bad og føn hører med til de ukentlige gjøremålene. Noen har også blitt formklippet med saks.

 

Alle valpene har vært på to kjøreturer denne uken. Den første turen var på kun 10 min, mens den andre varte i hele 20 min. Valpene var greie de, ingen viste tegn til bilsyke. Det er viktig at de får seg noen bilturer tidlig slik at de blir vant til bil og en muligens forebygger bilsyke.

 

Vi har også hatt besøk av familien Kåsereff fra Hammerfest i går. De skal komme tilbake om 14 dager for å hente en av valpene hjem til seg.

 

Vi har det ganske kalt her oppe for tiden. Temperauren har variert fra rundt 8-15 minusgrader, men det hindrer ikke valpene i å være ut i et par minutter av gangen flere ganger for dagen. Det blir mye ut og inn, men kjempe fin trening for de små. Enkelte av valpene hopper mot døren når de skal ut, og er vi snare nok så får de gjort fra seg ute. De er også blitt kjempe flinke til å bruke avisen som ligger ved døra. Virker som de har skjønt påenget der, BRA.

Nybadet og klipt idag.
Ada på tur til valpekassen for å servere sine siste dråper med melk.
Her blir en vasket ren før en er ferdig på do.
Hei her er vi.
Hverdagen i valpebingen.
Bestemor Mina er helt oppslukt av valpene, og tilbringer mye tid med dem.
En spent gjeng venter på at maten skal serveres.
Mor og bestemor følger nøye med mens valpene spiser, mor synes nok det er bedre at de spiser fra skåler i stede for de såre pattene hennes.
Full fart ute i snøen.
Terrieren Elle vil også hilse på mamma Ada smmens med valpene.
Besøk i valpebingen av Siw med barna og terrien Elle.
Femte uke

Denne uken har vært fylt med masse nye opplevelser for valpene. Alle har fått seg bad og føn, samt snute og poteklipp og selvfølgelig klipp av klør. De har hatt besøk av små og store tobente, samt tante Nani som er stor og hvit, og det medfør masse nye opplevelser som er fint å ha med seg videre i livet. Valpebingen er også blitt utvidet slik at det er direkte tilgang til verandadøren. De utforsket verandaen med litt nølende skritt, det ble jo plutselig kalt under småpotene, så turen ble kort. Det har vært mange korte turer ute og de blir stadig tøffere og tøffere for hver tur.

Et stort hundebur er også kommet på plass i bingen, den virket litt skummel til å begynne med, men det gikk ikke mange minuttene før alle hadde vært innom og undersøkt den nye tingen.

I dag har alle vært ute i noen minutter og snust på bakken.  De lekte og hoppet i sneen. De fleste tisset ute, en bæsjet til og med, tassen hadde skjønt pointet.

Alle har nå fått tenner, og det merkes når man er inne i valpebingen i sokkelester. Mor Ada får også gjennomgå når det skal pattes, de er ikke akkurat forsiktige.

Endelig stor plass til litt fart og spenning.
Grå gutt.
Blå gutt.
Grønn gutt.
Lilla gutt.
Orange gutt.
Rosa jente.
Rød jente.
En liten brytekamp hører også med.
Gutta boys.
I farta
Det er stas når nesten hele stua åpnes for lek.
Straks Ada er i valpebingen blir det fart på de små, det er kun mat som står i hodet på dem og de suger seg fast.
Sara i valpesengen med valpene.
Valpene får masse kos og oppmerksomhet når Elle og Joma kommer på besøk. Elle hjalp også til med bading og føning av valpene, kjempe flink jente.
Fjerde uke

Valpene er nå 4 uker, halve tiden sammen med disse små sjarmtrollene her hos oss er allerede over. De har utviklet seg masse, og nå løper de rundt og leker med hverandre.  Nå er det ikke noe skummelt å gå utenfor valpekassen mer, den brukes kun når mor Ada er innom for å levere flytende føde, men de har også begynt å spise litt ”voksenmat”.

Bestemor Mina tror av og til at det er hun som er mor, helt til valpene forsøker å få melk ut av pattene, da er det brått stopp.

 

Denne uken har vi klippet snute, labber og halerot, ikke alle syntes det var like morsomt, men dette er noe alle pudler må lære, og det blir mange runder med dette fremover. Valpene har også hatt besøk av både store og små menneskedyr denne uken, dette taklet de godt. Fremdels går mye av tiden til hvile, og de elsker den myke hundesengen i valpebingen.

Det er jaggu godt med ordentlig mat også.
Her har valpene fått besøk i bingen av 2 små gutter som vil se om de reager alergisk mot puddelrasen.
Mye av tiden går enda til hvile.
Slapper litt av i valpekassa.
Spreke bestemora vil være med på leken
Inviterer til lek
Spenende utenfor valpebingen.
Ute av bingen for første gang, litt glatt på parketten.
Tredje uke

I dag er valpene 3 uker gamle, og det er blitt litt mer bevegelser i valpekassen i løpet av siste uke. De har så vidt begynt å leke litt med hverandre, men mye av tiden går fremdeles til mat og hvile.

 

De har nå flyttet inn i en del av stua. Valpene syntes nok det var litt skummelt med nye omgivelser, men valpekassen er fremdeles like trygg som tidligere. De har nå hatt noen turer utenfor valpekassen, og har allerede sjekket ut området og jeg tror de synes at verden er veldig stor.

 

I går fikk valpene sitt første måltid, og det ble litt fomling frem og tilbake før de skjønte at det var noe spisende. Ormekur og en runde til med kloklipp hører også til de ukentlige gjøremålene.

 

Ny vekttabell ligger nederst på valpekull 2010 siden.

 

 

Et vakkert bilde av Ada med sine små.
Godt med hvile etter et godt måltid.
Nå har vi så smått begynt å skjønne at det er mat nede i den dype skålen.
Her er vår nye verden,føles utrolig stor for en liten valp
Nå begynner det å bli litt lek.
En valp følger spent med på balleken til sine søsken.
Andre uke

Valpene er nå blitt 14 dager gamle, en kantydelig se utvikling fra dag til dag, veldig interessant å følge med. De har begynt å gå litt rundt i valpekassen, noe ustødig gange er det nok. Bestemor Mina er stadig innom for å sjekke at datteren steller godt med valpene sine, hun går over og vasker valpene grundig å synes nok at mor Ada slurver litt med vaskingen. Ada synes selv det er helt greit at bestemora tar seg av skitarbeidet, noe må hun også bidra med når hun er blitt bestemor.

Valpene er veid hver dag også denne uken, de legger fint på seg. Nå har også øynene så vidt begynt å åpne seg, så vi går en spennende uke i møte med stor utvikling.

Bestemor sjekker at det er gjort skikkelig rent.
Bestemor hjelper til i bingen.
Gjengen er enda rolig
Håper ikke han mister en promp
Orange gutt tar en hvil etter maten
Mye av tiden går til mat
Første uke

Den første valpen i dette kullet kom til verden kl 13.30 og den siste valpen så dagens lys kl 17.30, etter 4 timer var fødselen over.

Fødselen foregikk på stuen, etter dette flyttet de til valpekassen på badet der de skal kose seg de første 3 ukene.

Alle valpene var raske med å finne pattene, untatt en av hannene. Vi jobbet med han hele kvelden for at han skulle få i seg råmelk fra mor, da dette er meget viktig for imunforsvaret. Han klarte ikke å få i seg noe særlig, så vi begynte med tilleggsnæring. Vi veide han flere ganger pr. dag og så at vekten fort gikk nedover og han ble bare slappere og slappere. Etter 3 dager tok vi den tunge avgjørelsen at han skulle få slippe.

Ada er en pliktoppfyllende mor for sine små, alikevel tar bestemor Mina en tur innom valpekassen for å sjekke arbeidet straks hun får sjangsen til det. Hun vasker valpene og vil gjerne legge seg i lag med dem, noe hun ikke kan skjønne at hun ikke får lov til.

5 dager gamle fikk valpene sin første kloklipp slik at ikke Adas patter skal bli oppklort.

I dag er valpene hele en uke gamle, uken har gått til å spise, sove og atter spise.
Alle valpene har lagt godt på seg, og ser friske og fine ut.
Vekttabell ligger nederst på siden valpekull 2010.

 

1 uke gamle, og har lært å klatre på mammas mage.
En liten blund i matfatet.
Mor slapper av med sine små.
Godt med søskenvarme.
Kos i valpekassa.
Det er militær orden når det skal pattes.
Ada passer godt på sine små.
Det var 8 små som kom til verden, men nå er det desverre bare 7 igjen
Før fødsel
Litt masasje før fødsel.
Mor Ada var god og rund, og hun hadde sikert ikke noe i mot å bli noen kilo lettere etter fødsel.
Godt å hvile stormagen litt.